FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstva BiH i Crne Gore surađivat će u borbi protiv organiziranog kriminala

SARAJEVO,26. svibnja(Hina) - Glavni tužitelji Bosne i Hercegovine iCrne Gore Marinko Jurčević i Vesna Medenica potpisali su u četvrtak uSarajevu protokol o suradnji tužiteljstava dvije zemlje u borbi protivsvih oblika organiziranog kriminala.
SARAJEVO,26. svibnja(Hina) - Glavni tužitelji Bosne i Hercegovine i Crne Gore Marinko Jurčević i Vesna Medenica potpisali su u četvrtak u Sarajevu protokol o suradnji tužiteljstava dvije zemlje u borbi protiv svih oblika organiziranog kriminala.

Sličan sporazum BiH već ima s Hrvatskom a Jurčević je izjavio novinarima kako će u predstojećem razdoblju takva suradnja biti uspostavljena i sa Srbijom.

"Na temelju ovog Protokola tužitelji iz Crne Gore, ukoliko imaju otvorene predmete u svojoj zemlji, moći će provoditi istrage u BiH a isto će moći učiniti i svi tužitelji iz BiH na području Crne Gore", kazao je Jurčević.

Ova suradnja usmjerene je prije svega na slučajeve kakvi su trgovina ljudima, drogom i oružjem, pranje novca, međunarodni terorizam i ratni zločini.

Vesna Medenica je potvrdila kako je Državno tužiteljstvo Crne Gore pripravno svim tužiteljima u regiji omogućiti brzi protok informacija s područja borbe protiv organiziranog kriminala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙