FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leakey: Organizirani kriminal i dalje jedan od najvećih problema u BiH

SARAJEVO,24. svibnja(Hina) - Organizirani kriminal i dalje predstavljajedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini s postojećepolicijske snage u toj zemlji zbog svoje organizacije nisu u stanjuučinkovito se boriti protiv te pojave, izjavio je u utorak u Sarajevuglavni zapovjednik snaga Europske unije u BiH (EUFOR) britanskigeneral David Leakey.
SARAJEVO,24. svibnja(Hina) - Organizirani kriminal i dalje predstavlja jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini s postojeće policijske snage u toj zemlji zbog svoje organizacije nisu u stanju učinkovito se boriti protiv te pojave, izjavio je u utorak u Sarajevu glavni zapovjednik snaga Europske unije u BiH (EUFOR) britanski general David Leakey.

On je na konferenciji za novinstvo istaknuo kako organizirani kriminal djeluje kao paralelni centar moći u BiH oduzimajući vlastima velike prihode.

"Neke od tih kriminalnih mreža su one koje istodobno prikupljaju sredstva potpore osobama optuženim za rate zločine", kazao je britanski general.

Opasnost od organiziranog kriminala u BiH tolika je da je EUFOR odlučio staviti svoje kapacitete na raspolaganje borbi protiv te pojave.

Tako su, primjerice, helikopteri EUFOR-a korišteni za noćno promatranje i otkrivanje kamiona koji ilegalno prevoze robu.

"Vojnici Europske unije i ubuduće će kao i do sada na tome raditi zajedno s lokalnom policijom, Državnom graničnom službom (DGS) i Upravom za neizravno oporezivanje", najavio je britanski general.

Prema podacima ove Uprave, kazao je Leakey, zahvaljujući pojačanim policijskim akcijama prikupljeno je dodatnih 15 milijuna eura poreznih prihoda.

Operacije koje je izvodio EUFOR do sada su uglavnom bile usmjerene na sprječavanje krijumčarenja goriva, ilegalnu sječu šume ali i nedopuštenu trgovinu narkoticima.

Samo u jednoj takvoj operaciji na graničnom prijelazu prema Srbiji zaplijenjeno je 27 kilograma heroina, posjetio je Leakey.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙