FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbin uhićen u Argentini bio je pripadnik paravojnih postrojbi na Kosovu

BEOGRAD, 25. svibnja 2005.(Hina) - Prema podacima Fonda za humanitarnopravo (FHP) u Beogradu, Nebojša Minić, državljanin Srbije i Crne Gorekoji je u ponedjeljak uhićen u Argentini zbog sumnje da je počinioratne zločine, bio je rezervni policajac u Peći i pripadnik paravojnihpostrojbi koje su počinile zločine nad kosovskim Albancima 1999.godine.
BEOGRAD, 25. svibnja 2005.(Hina) - Prema podacima Fonda za humanitarno pravo (FHP) u Beogradu, Nebojša Minić, državljanin Srbije i Crne Gore koji je u ponedjeljak uhićen u Argentini zbog sumnje da je počinio ratne zločine, bio je rezervni policajac u Peći i pripadnik paravojnih postrojbi koje su počinile zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Kako je u srijedu agenciji Beta kazala direktorica FHP-a Nataša Kandić, Minić - poznat pod nadimkom "Komandant Smrt" - pripadao je paravojnim skupinama "Munje" i "Grupa 77" na Kosovu 1999. godine, a posebno je bio poznat po izjavama da "neće dozvoliti da ijedan Albanac ostane u Peći".

Osim toga, kaže Kandić, FHP ima saznanja da je Minić najodgovorniji za ubojstvo šestočlane obitelji Baljaj u Peći 16. lipnja 1999. godine.

"Minić je živio u Peći, tu je djelovao i s tim jedinicama je sijao smrt. Neki od članova te jedinice danas se nalaze u Novom Sadu, a Minić je iz straha pobjegao, jer je znao da bi jednog dana mogao biti optužen i osuđen", kaže Nataša Kandić.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije priopćilo je u srijedu da je obaviješteno od Ministarstva pravosuđa argentinske pokrajine Mendoza da je Minić uhićen s lažnim putovnicama na imena Gora Petrović i Vlada Radivojević Savić, te da su argentinske vlasti od SCG zatražile dokumentaciju i informaciju o Miniću, kao i da li je neki sud raspisao međunarodnu tjeralicu za Minićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙