FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Schroeder razgovarao s dužnosnicima BiH

SARAJEVO, 3. svibnja 2005. (Hina) - Njemački kancelar GerhardSchroeder u utorak je u Sarajevu, u razgovoru sa članovimaPredsjedništva BiH, podržao njihov prijedlog da BiH bude glavnosredište u regiji jugoistočne Europe u borbi protiv terorizma,organiziranog kriminala i korupcije, priopćila je Služba zainformiranje Predsjedništva BiH.
SARAJEVO, 3. svibnja 2005. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder u utorak je u Sarajevu, u razgovoru sa članovima Predsjedništva BiH, podržao njihov prijedlog da BiH bude glavno središte u regiji jugoistočne Europe u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije, priopćila je Služba za informiranje Predsjedništva BiH.

"Schroeder je naglasio da će Njemačka nastaviti kontinuirano podupirati približavanje BiH euroatlantskim integracijama, te je izrazio uvjerenje da će Europska komisija donijeti pozitivnu odluku o otpočinjanju pregovora BiH za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU", navodi se u priopćenju.

O vojnom angažmanu Europske unije u BiH Schroeder je razgovarao s Visokim međunarodnim predstavnikom u BiH Paddijem Ashdownom pri čemu je naglašeno, kako je priopćeno, da Njemačka daje bitan doprinos vojnim snagama predvođenim Europskom unijom (EUFOR).

Ashdown i Schroeder su također razgovarali o napretku BiH u ispunjavanju zahtjeva za početak pregovora Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i uključivanju BiH u NATO-ov program Partnerstvo za mir, priopćio je Ured Visokog međunarodnog predstavnika (OHR). Razgovarali su i o reformi RTV sustava u BiH te se zauzeli za uspostavu jedinstvenog i ekonomski održivog Javnog RTV sustava, priopćio je OHR.

Schroeder i Ashdown su ponovili da je izručenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića Haškom sudu uvjet za prijam BiH u Partnerstvo za mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙