FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 3. svibnja

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 3. svibnja.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 3. svibnja.

- Međunarodni dan slobode medija

ZAGREB - Tijekom tradicionalnog Europskog tjedna, od 3. do 10. svibnja, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, uz simbolično otvaranje svojih vrata građanima zgrade na Petretićevom trgu 2 navedenim danima od 10 do 15 sati osim subote i nedjelje, nastojat će različitim obrazovnim i informativnim aktivnostima približiti proces europskih integracija najširoj javnosti. Osim aktivnosti u okviru projekta Otvorenih vrata Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, na zagrebačkom će se Ekonomskom fakultetu 5. i 6. svibnja održati "EU dani" - predstavljeni nizom predavanja, radionica i informativnih aktivnosti na temu europskih integracija. Tijekom Europskog tjedna svečano će se proglasiti i pobjednici dvaju natjecanja namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola (LoginŽEurope i EUQUIZ), a na Dan Europe u Zagrebu će se za učenike osnovnih škola organizirati edukativna vožnja EU Tramvajem.

TIRANA - Drugi i završni dan proširenog sastanka ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje na kojem sudjeluje potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec . U izaslanstvu RH uz potpredsjednika Vlade su državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević, hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica i nacionalni kordinator za NATO Pjer Šimunović.

SARAJEVO - Njemački kancelar Gerhard Schroeder doputovat će u posjet BiH gdje će se se sastati predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem te s članovima državnog bosanskohercegovačkog Predsjedništva, a predviđen je i njegov susret s Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Paddyjem Ashdownom. Također je predviđen Schroederov posjet njemačkim pripadnicima iz sastava EUFOR-a u Rajlovcu (kod Sarajeva), gdje će se, prema najavama, sastati i sa zapovjednikom EUFOR-a generalom Davidom Leakeyem. Schroeder će iste večeri otputovati u posjet Turskoj.

WASHINGTON - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana nastavlja posjet SAD-u (do 4. svibnja) susretom s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

DEN HAAG - Bivši general vojske Republike Srpske Vinko Pandurević, kojeg Haški sud optužuje za genocid i ratne zločine u Srebrenici, trebao bi se izjasniti o krivnji. Pandurević se dobrovoljno predao Haškom sudu, a na prvom pojavljivanju pred sucima 31. ožujka zatražio je jednomjesečnu odgodu izjašnjavanja o krivnji.

RIM - Papa Benedikt XVI. na prvoj službenoj posebnoj audijenciji od početka pontifikata prima talijanskog predsjednika Carla Azeglia Ciampija.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙