FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Teen STAR" pozvala ministra Primorca da iznese nedostatke njihovog programa

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Mladima i njihovim roditeljima trebaomogućiti slobodan izbor između različitih programa spolnog odgoja, akoje bi mogli birati u skladu sa svojim odgojnim vrijednostima isvjetonazorom, istaknuli su predstavnici udruge za cjelovit spolniodgoj "Teen STAR", na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Mladima i njihovim roditeljima treba omogućiti slobodan izbor između različitih programa spolnog odgoja, a koje bi mogli birati u skladu sa svojim odgojnim vrijednostima i svjetonazorom, istaknuli su predstavnici udruge za cjelovit spolni odgoj "Teen STAR", na današnjoj konferenciji za novinare.

Reagirajći na nedavnu odluku ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca da se spolni odgoj od 2006./2007. godine predaje u sklopu programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja na satima razredne zajednice, ta je udruga otvorenim pismom pozvala ministra Primorca da ih službeno izvijesti o tome što je nedostatak "Teen STAR" programa.

Najviše nas u ministrovoj odluci pogađa što je s jedne strane uveden kao jedini i obvezan još nepostojeći program spolnog odgoja, a s druge strane je praktički ukinut program cjelovitog spolnog odgoja "Teen STAR", koji se u svijetu i u Hrvatskoj već godinama provodi s pozitivnim odgojnim rezultatima, istaknuli su predstavnici istoimene udruge.

Po njihovom mišljenju negativne kritike na račun njihovog programa dolaze isključivo iz liberalnih političkih struja koje ga neargumentirano napadaju isključivo s ciljem da ga se ukloni iz škola.

"Teen STAR" program pohađa oko tisuću učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj kao izvannastavnu aktivnost. Nakon uvođenja zdravstvenog odgoja i obrazovanja taj će program, kao i program "Memo AIDS", postati izvanškolska aktivnost, te će se moći natjecati za sredstva namijenjena udrugama.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙