FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Dobrotom zajedno" za kupnju vozila Centru za odgoj i obrazovanje

ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka filharmonija izvedbom"Carmine Burana" u ponedjeljak, 30. svibnja priključuje se akciji"Dobrotom zajedno" čija je svrha prikupljanje novčanih sredstava zakupnju kombi vozila s rampom za prijevoz učenika u invalidskimkolicima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.
ZAGREB, 23. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka filharmonija izvedbom "Carmine Burana" u ponedjeljak, 30. svibnja priključuje se akciji "Dobrotom zajedno" čija je svrha prikupljanje novčanih sredstava za kupnju kombi vozila s rampom za prijevoz učenika u invalidskim kolicima Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Kako je priopćeno iz Zagrebačke filharmonije (ZF), uz orkestar ZF-a i maestro Vjekoslav Šutej, akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", te Zbor HRT-a i solisti odrekli su se honorara i time dali svoj osobni doprinos toj humanoj akciji.

"Carmina Burana" bit će izvedena u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a cijene ulaznica su osamdeset i sto kuna.

Po riječima ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava Ružice Bosak Kevešević riječ je o Centru koji skrbi o učenicima s motoričkim oštećenjima, odnosno tjelesnim invaliditetima i za koje je potrebno vozilo s opremljenom dizalicom i učvrščivaćem za kolica.

"Naš vozni park trenutno ne zadovoljava te potrebe", pojasnila je ravnateljica.

Ove školske godine Centar skrbi za 210 učenika i polaznika radne okupacije od kojih jedan dio njih u Centru i spava jer dolaze iz cijele Hrvatske, dok drugi dio, budući su iz Zagreba, organizirano dnevno dolaze u Centar i iz Centra odlaze, rekla je Bosak Kevešević.

Bosak Kevešević je izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalila se ZF-u i umjetnicima koji su pokrenuli tu humanu akciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙