FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvorena zgrada Poljoprivredno-veterinarske škole

OSIJEK,26. travnja 2005.(Hina) - U Osijeku je danas otvorena novazgrada Poljoprivredno-veterinarske škole, u čiju je izgradnju iopremanje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo oko32 milijuna kuna.
OSIJEK,26. travnja 2005.(Hina) - U Osijeku je danas otvorena nova zgrada Poljoprivredno-veterinarske škole, u čiju je izgradnju i opremanje Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo oko 32 milijuna kuna.

Iako je u pozivu za svečanost, upućenom iz škole, najavljeno da će novu školu otvoriti resorni ministar Božidar Kalmeta, na pozivu, koji je jučer poslan iz Osječko-baranjske županije, naznačeno je da će školu otvoriti saborski zastupnik Branimir Glavaš, koji je i otvorio novoizgrađeni objekt, a nazočni su bili i zastupnici Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić, koje je Nacionalno vijeće HDZ-a nedavno isključilo iz stranke, te osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Tomislav Ivić na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku rekao kako "ne zna po kojoj osnovi Glavaš, Šišljagić i Drmić otvaraju školu" te kako bi bilo logično da školu otvori ministar Kalmeta, čije je ministarstvo financiralo izgradnju, ili ministar Dragan Primorac, u čijoj je nadležnosti školstvo. Pojasnio je da je, koliko mu je poznato, "ministar Kalmeta zbog zauzetosti i obveza odgodio otvorenje ove škole", dodavši kako vjeruje da će škola "biti otvorena na način na koji se škole i otvaraju" te kako "ne misli da je danas službeno otvorenje škole".

Glavaš je na otvorenju izrazio žaljenje što ministar Kalmeta nije mogao doći na svečanost, a zamoljen da komentira Ivićeve tvrdnje u izjavi novinarima, rekao je da ne zna u čije ime govori Tomislav Ivić te da HDZ nije nadležan da otvara škole.

Ravnatelj škole Rudi Lukačević rekao je kako nije riječ o politici, da su pozivnice poslane svima koji su sudjelovali u izgradnji te kako ne vidi razloga za ponovno otvorenje škole.

Na upit novinara o Ivićevim tvrdnjama da je s računa županijskoga i osječkoga HDZ-a 21. travnja podignuto 700.000 kuna, Glavaš je rekao kako odgovorno tvrdi da u županijskom i gradskom odboru HDZ-a nikad ništa nije manjkalo, a da mu nije poznato manjka li nešto na računu središnjice HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙