FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovan Lončarić oslobođen krivnje za nanošenje teških ozljeda maloljetniku

RIJEKA, 6. svibnja 2005.(Hina) - Dvadesetgodišnji Jovan Lončarić,optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda maloljetnom M. G. (16)8. veljače 2004. na predjelu Čikatu u Malom Lošinju gdje su obojicaboravili kao štićenici Doma za odgoj, danas je nepravomoćno oslobođenkrivnje na riječkom Općinskom sudu zbog nedostatka dokaza.
RIJEKA, 6. svibnja 2005.(Hina) - Dvadesetgodišnji Jovan Lončarić, optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda maloljetnom M. G. (16) 8. veljače 2004. na predjelu Čikatu u Malom Lošinju gdje su obojica boravili kao štićenici Doma za odgoj, danas je nepravomoćno oslobođen krivnje na riječkom Općinskom sudu zbog nedostatka dokaza.

Ostala trojica maloljetnika optuženih za isto djelo M. F., N. H. i R. O. upućena su u Dom za maloljetnike uz odgojnu mjeru zadržavanja od šest mjeseci do tri godine.

Vijeće Općinskog suda pod predsjedanjem sutkinje za mladež Sandre Juranić utvrdilo je da nema dokaza koji bi potvrdili da je Lončarić počinio to djelo.

Tijekom suđenja, među ostalim, provedena su vještačenja opuška cigarete kojim su ozlijeđena leđa oštećenog M. G., na kojem nije pronađen Lončarićev DNA, a ni analiza vlakana s odjeće oštećenoga i Lončarića nije pokazala da je među njima bilo dodira.

Sva četvorica su oslobođena optužbe za nasilničko ponašanje.

Po optužnici u šumicu u Malom Lošinju četvorica štićenika predvođena prvooptuženim Lončarićem na prijevaru su dovela M. G., pretukli ga te mu na leđa oštrim predmetom, uz nanošenje opeklina opuškom cigarete, urezali riječ "druker". Lončarić je optužen da je predvodio skupinu i nanio ozljede oštećeniku na leđima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙