FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Lista HB-HČSP-HDRS-HP, "Lista za promjene"

KARLOVAC, 27. travnja 2005. (Hina) - Kandidati koalicijske liste zaŽupanijsku skupštinu i za Gradsko vijeće Karlovca HB-Pokret za modernuHrvatsku, HČSP, Hrvatska demokratska republikanska stranka (HDRS) iHrvatski pravaši (HP) predstavili su danas programske odrednice istrategiju postizborne suradnje.
KARLOVAC, 27. travnja 2005. (Hina) - Kandidati koalicijske liste za Županijsku skupštinu i za Gradsko vijeće Karlovca HB-Pokret za modernu Hrvatsku, HČSP, Hrvatska demokratska republikanska stranka (HDRS) i Hrvatski pravaši (HP) predstavili su danas programske odrednice i strategiju postizborne suradnje.

Nositelj liste za Gradsko vijeće Karlovca Ivan Presečan (HB) rekao je da listu zovu i "Lista za promjene" jer se već 15 godina isti ljudi vrte po raznim funkcijama od općine, grada, županije i Sabora.

Kao bitnu razliku između njihove i ostalih koalicija navodi što će njihova koalicija ako pobjedi u proračunima jedinica lokalne samouprave potrošnju i nadgradnju skresati na minimum i najnužnije, a maksimum sredstava usmjeriti na poticaje u proizvodnji i zapošljavanje uz pojačanu socijalnu skrb za siromašne.

Presečan je ustvrdio da će u slučaju osvajanja mandata njihovi predstavnici koalirati isključivo s listama koje budu spremne prihvatiti nekoliko uvjeta. Najvažniji će biti da se koncesije za eksploataciju pitke vode i slični prirodni resursi daju isključivo jedinicama lokalne samouprave na čijem se području nalaze, da Županijska skupština poradi na stvaranju preduvjeta za izgradnju hladnjače za poljoprivrednike kao i da se pripreme preduvjeti za gradnju tvornice keramičkih proizvoda na području općine Vojnić.

Nositelj Liste za Županijsku skupštinu Tomislav Haupfeld (HČSP) ustvrdio je da za te investicije postoji interes stranih ulagača, inozemnih članova njihovih stranaka.

Uvjetovat ćemo također da se u proračunu osigura određena svota novaca za poticanje poduzetnika u proizvodnim djelatnostima, rekao je.

Prema njegovim riječima lista za promjene je lista za jedinstvo hrvatskog naroda sa svim građanima RH u težnji da se sveukupnom stanovništvu stvore uvjeti dostojni čovjeka s mogućnošću napredovanja.

Haupfeld je listu nazvao prirodnim savezništvom državotvornih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙