FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SUBOTU, 14. SVIBNJA

ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Najava unutarnjopolitičkih događajaza subotu, 14. svibnja.
ZAGREB, 14. svibnja 2005. (Hina) - Najava unutarnjopolitičkih događaja za subotu, 14. svibnja.

BLEIBURG - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će u obilježavanju 15. svibnja, spomendana na bleiburše žrtve i žrtve križnog puta u Bleiburgu, koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Vladimir Šeks će položiti vijenac kod spomenika i na grobnicama žrtvama poraća na groblju Dobrava kod Maribora (9,15 sati). Na Bleiburškom polju (u 12 sati) predviđen je govor predsjednika Sabora te polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će, u ime Vlade, na obilježavaju spomendana bleiburškim žrtvama i žrtava križnog puta, (12 sati). Prije toga, potpredsjednica Kosor također će položiti vijenac kod spomenika i na grobnice žrtava poraća na groblju u Dobravi kod Maribora, (9,15 sati).

VALPOVO - Zastupnica Nevenka Majdenić, izaslanica predsjednika Sabora Vladimira Šeksa, i zastupnik Nikola Mak, sudjelovat će na komemorativnom skupu u povodu 60. obljetnice progona Nijemaca i Austrijanaca (11 sati, groblje u Valpovu). Prije 60 godina, 11. svibnja, iz svojih je domova protjerano u logore u Valpovu, Josipovcu i više pustara u Slavoniji, Baranji i Srijemu oko 13.000 Nijemaca i Austrijanaca iz Hrvatske. Stoga Njemačka narodnosna zajednica Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj obilježava prvi put nakon 60 godina Dan protjerivanja u Valpovu na logoraškom groblju, zajedno s gradom Valpovom.

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa u povodu prijedloga Nagodbe za isplatu naknade za rad u smjenama za zaposlenike svih osnovnih škola i srednjoškolskih ustanova u RH, (12 sati, Trg hrvatskih velikana 6).

VINKOVCI - Dvodnevni susret hrvatskih folklornih i tamburaških skupina iz Europe, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i suradnji Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko srijemske županije i uz potporu Gradskog poglavarstva Vinkovaca i Županije vukovarsko-srijemske i pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, (19 sati, svečani koncert u sportskoj dvorani Lenije).

ZAGREB - Dodjela nagrada i diploma "Milka Trnina" za 2004. ,(12 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

ILOK - Svečano otvorenje 12. Festivala glumca (20,30 sati) s predstavom "Skupština" u režiji Ljubomira Kerekeša i izvedbom HNK u Varaždinu. Festival se od 14. do 23. svibnja, osim u Iloku, gradu domaćinu Festivala, održava i u Vinkovcima, Vukovaru, Županji te još nekim mjestima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Izbornica 12. festivala glumca Anja Šovagović Despot za festival je izabrala 19 predstava. Ovogodišnji domaćin Festivala glumca je istaknuti hrvatski dramski umjetnik Pero Kvrgić (20, 30 sati, restoran "Dunav").

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808-600

telefaks: 01/ 4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙