FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik PU Grbić: u Opatiji nema pada opće sigurnosti

RIJEKA,23. svibnja (Hina) - Načelnik Policijske upraveprimorsko-goranske Oliver Grbić u današnjem priopćenju za javnost,pozivajući se na statističke podatke, navodi da na opatijskom područjuu posljednje vrijeme nije zabilježen pad opće sigurnosti zbogpočinjenja kažnjivih djela, ali da slučajevi dvaju napada na straneturistice i napad na opatijskog zlatara svakako utječu na osjećajsigurnosti.
RIJEKA,23. svibnja (Hina) - Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Oliver Grbić u današnjem priopćenju za javnost, pozivajući se na statističke podatke, navodi da na opatijskom području u posljednje vrijeme nije zabilježen pad opće sigurnosti zbog počinjenja kažnjivih djela, ali da slučajevi dvaju napada na strane turistice i napad na opatijskog zlatara svakako utječu na osjećaj sigurnosti.

Grbić u priopćenju navodi da su u prva četiri mjeseca ove godine prijavljena 174 kažnjiva djela na području opatijske policijske postaje, od kojih je rasvijetljeno 130 djela, ili 74 posto. U istom razdoblju prošle godine počinjena su 204 kažnjiva djela, od kojih je razriješeno 79 posto.

Nadalje je naveo da opatijsko područje u prva četiri mjeseca ove godine sudjeluje s 9 posto u ukupnom broju kažnjivih djela na području Primorsko-goranske županije, a razriješenost djela je za gotovo pet posto veća u Opatiji nego u ostatku županije (75 prema 70 posto).

Grbić je podsjetio na uspješno rasvjetljavanje razbojstva u kojemu je smrtno stradala talijanska turistica Bruna Falezza te je dodao da se intenzivno radi na rasvjetljavanju razbojstva nad izraelskom državljankom Margarettom Grunberg.

Načelnik PU primorsko-goranske istaknuo je i da je zbog razbojstva u zlatarnici u središtu Opatije 21. svibnja, u kojemu je teško ozlijeđen vlasnik Mark Sokoli, formiran tim policijskih službenika koji poduzima izvidne radnje.

Grbić je naveo da je po dosadašnjim saznanjima u tom razbojstvu sudjelovalo najmanje dvoje razbojnika. Sokoli je, po Grbićevim riječima, u teškom stanju, ali za sada izvan životne opasnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙