FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić otvorio infrastrukturne objekte u Industrijskoj zoni na Kukljanovu

KUKULJANOVO,23. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danasje svečano otvorio nove infrastrukturne objekte u Industrijskoj zonina Kukuljanovu nedaleko od Rijeke, na površini od ukupno 1,8 milijunačetvornih metara.
KUKULJANOVO,23. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je svečano otvorio nove infrastrukturne objekte u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu nedaleko od Rijeke, na površini od ukupno 1,8 milijuna četvornih metara.

Nova infrastruktura obuhvaća pristupne ceste sa željezničkom iskrcajnom rampom i infrastrukturom za radnu zaravan B 2.4, pristupne ceste i vodovod za radnu zaravan A 1 te pristupne ceste, vodovod i kanalizaciju za radne zaravni B 5.1 i B 6.1. Svi novi prostori posve su pripremljeni za potrebe novih korisnika koji će svoje poslovanje razvijati na Kukuljanovu.

Predsjednik Mesić iskazao je zadovoljstvo ulaganjima u gospodarstvo te naglasio da su objekti infrastrukture, iako ih se često ne uočava, nužni za izgradnju gospodarskih objekata i da su preduvjet razvoja.

Po riječima direktora Industrijske zone d.o.o. iz Bakra Marijana Rošića, novac za izgradnju osiguran je iz vlastitih izvora, uz potporu državnog Fonda za razvoj i zapošljavanje. U komunalnu infrastrukturu Industrijske zone uloženo je tijekom 2004. više od 15 milijuna kuna, a u ovoj godini ulaganja se nastavljaju istim intenzitetom, kazao je Rošić.

U Industrijskoj zoni na Kukuljanovu, kojom upravlja poduzeće Industrijska zona d.o.o., predviđen je zahvat na površini od ukupno pet milijuna četvornih metara, a sada je izgrađena i koristi se oko trećina tog prostora. Zona se nalazi u zaleđu Bakra i Rijeke, a predviđena je za izgradnju postrojenja male i srednje veličine, za proizvodnju i obradu, za razvoj obrtničkih i uslužnih objekata, pogona za hlađenje i skladišta različite namjene. Većinski vlasnik Industrijske zone je Grad Bakar, a manje udjele imaju Općina Čavle i Grad Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙