FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija prodaje velika državna poduzeća

PARIZ, 4. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gruzijsko ministarstvogospodarstva planira prodati četiri velika poduzeća u državnomvlasništvu, jednu energetsku mrežu i nekoliko električnih centrala unastojanju da reformira gospodarstvo i dobije potreban novac.
PARIZ, 4. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Gruzijsko ministarstvo gospodarstva planira prodati četiri velika poduzeća u državnom vlasništvu, jednu energetsku mrežu i nekoliko električnih centrala u nastojanju da reformira gospodarstvo i dobije potreban novac.

Privatizirat će se kemijska tvornica Azot, metalurška Rustavi, lučka infrastruktura Batumi i linija za popravak teretnih vlakova Electrovagonoremontny, kazali su dužnosnici ministarstva.

Ponudit će se na prodaju i državna kompanija za distribuciju električne energije Adjari koja je odgovorna za 70 posto opskrbe strujom Gruzije putem niskonaponskih vodova i pet hidroelektrana na zapadu Gruzije.

"To su najveći investicijski objekti. Tvornica Rustavi ustvari je infrastruktura jednog velikog grada naseljenog ljudima koji u njoj rade i njezina prodaja nije samo gospodarsko već i ozbiljno socijalno pitanje. Ako prodaja Rustavi dobro prođe lokalne vlasti mogu izbjeći mnoge socijalne probleme u toj regiji", rekao je čelnik državne komisije za zaštitu tržišnog natjecanja Emzar Jgerenaya. "Kod Azota je u pitanju strateško gorivo", dodao je.

Dosad je sedam investitora izrazilo zanimanje za Azot uključujući ruski Seled, britanski Frank Oil također zainteresiran za Batuni luku, kazahstanski Dalatrans i zajednički tursko-gruzijski koncern Mehti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙