FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neznatan porast dobiti Metroa

DUSSELDORF, 3. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći njemački maloprodajnikoncern Metro izvijestio je u utorak o 147,2 milijuna eura dobiti uprvom ovogodišnjem tromjesečju, što je tek neznatno više nego laniuslijed stagnacije prodaje na domaćem tržištu.
DUSSELDORF, 3. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Najveći njemački maloprodajni koncern Metro izvijestio je u utorak o 147,2 milijuna eura dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je tek neznatno više nego lani uslijed stagnacije prodaje na domaćem tržištu.

Dobit iz prvog tromjesečja jedva da je premašila onu ostvarenu u istom lanjskom razdoblju u iznosu od 145,3 milijuna eura, priopćila je kompanija.

Istodobno, prihodi od prodaje porasli su s 12,87 milijardi na 13,42 milijardi eura zahvaljujući snažnoj ekspanziji inozemnih poslova. Inozemni promet povećan je za 9,1 posto na godišnjoj razini, dok je prodaja na njemačkom tržištu stagnirala.

Predsjednik kompanije Hans-Joachim Koerber rekao je da Metro namjerava nastaviti širiti poslovanje u istočnoj Europi i Aziji te da očekuje porast godišnjeg prometa za 5 do 6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙