FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel će biti CDU-ova kandidatkinja za kancelara

BERLIN, 23. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Njemačka Kršćanska demokratskaunija (CDU) nominirat će stranačku čelnicu Angelu Merkel zanasljednicu kancelara Gerharda Schroedera na prijevremenim njemačkimparlamentarnim izborima koji se očekuju ove jeseni, objavio je uponedjeljak jedan visoki stranački dužnosnik.
BERLIN, 23. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Njemačka Kršćanska demokratska unija (CDU) nominirat će stranačku čelnicu Angelu Merkel za nasljednicu kancelara Gerharda Schroedera na prijevremenim njemačkim parlamentarnim izborima koji se očekuju ove jeseni, objavio je u ponedjeljak jedan visoki stranački dužnosnik.

"Ništa drugo nećete više čuti ni od koga, samo to da će Angela Merkel biti naš kandidat", rekao je CDU-ov premijer savezne države Hessen Roland Koch.

Stranački dužnosnici kažu da se službena objava može očekivati do 30. svibnja, najkasnije do sastanka CDU-a s bavarskom sestrinskom strankom Kršćanskom socijalnom unijom (CSU).

Ispitivanja mišljenja javnosti pokazuju da s Angelom Merkel konzervativna koalicija CDU-a i CSU-a, te njihovi partneri liberali (FDP), lako osvaja većinu u odnosu na vladajuće Schroederove socijaldemokrate u koaliciji sa zelenima.

Merkel potječe iz istočne Njemačke, a na čelu CDU-a je od 2000. kad je stranku preuzela nakon velikoga financijskog skandala koji je pokosio veći dio vodstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙