FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić posjetio Kopački rit

ZAGREB/KOPAČKI RIT, 22. svibnja 2005. (Hina) - U povodu 22. svibnja,Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana prirode u RepubliciHrvatskoj, ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima posjetio jedanas Park prirode Kopački rit, priopćeno je iz Ministarstva kulture.
ZAGREB/KOPAČKI RIT, 22. svibnja 2005. (Hina) - U povodu 22. svibnja, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana prirode u Republici Hrvatskoj, ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima posjetio je danas Park prirode Kopački rit, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Jedan od najljepših prirodnih rezervata u Hrvatskoj prošle je godine posjetilo 17.000 gostiju, a samo u prva četiri mjeseca ove godine 7.000. Kopački je rit svoju svjetsku slavu stekao po raznolikosti ptičjih vrsta kojih ima oko 300, od kojih 140 vrsta stalno ili povremeno gnijezdi u Kopačkom ritu te mu daju osobitu ekološku prepoznatljivost. Tu je i više od 20 pari orla štekavca, zakonom zaštićene vrste ugrožene u svjetskim razmjerima.

S djelatnicima Parka prirode ministar je razgovarao o mogućnostima još bolje iskorištenosti postojećih kapaciteta Parka, posebno u suvremeno opremljenom istraživačkom centru, te o još boljoj turističkoj promidžbi Parka u koji se sustavno ulaže, navodi se u priopćenju.

Ministar se pridružio i glumcima na tradicionalnom druženju posljednjeg dana Festivala glumca u Kunjevačkoj šumi, gdje je jedna od tema razgovora u neformalnom okruženju bio i novi zakon o kazalištu na kojem, kako je istaknuto, Ministarstvo kulture intenzivno radi.

Boravak ministra kulture sa suradnicima nastavit će se sutra u Vukovaru gdje će u Gradskom muzeju biti potpisan Sporazum o financiranju projekta "Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol". Projekt sa 75 posto sredstava financira Razvojna banka Vijeća Europe i sa 25 posto hrvatska Vlada, a u cijelosti su ga izradili stručnjaci Ministarstva kulture, stoji, uz ostalo, u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙