FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić: HRT duguje 30 milijuna kuna za poticanje pluralizma medija

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić izjavio jedanas u Hrvatskom saboru da HRT duguje oko 30 milijuna kuna na imeneizvršavanja zakonske obveze da mjesečno uplaćuje 3 posto odpristojbe u Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić izjavio je danas u Hrvatskom saboru da HRT duguje oko 30 milijuna kuna na ime neizvršavanja zakonske obveze da mjesečno uplaćuje 3 posto od pristojbe u Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija.

Biškupić je u 'aktualnom prijepodnevu' izvijestio da HRT nije u Fond uplatio 8,8 milijuna kuna za 2003. ni 21,8 milijun za 2004., a tek 7,8 milijuna uplaćeno je ove godine.

Čelnike nacionalnog radija i televizije pozvao je da osiguraju potrebna sredstva te isplate dug kojim bi se, ističe, uvelike pomoglo razvoju nezavisnih medija, posebno onih na lokalnoj razini.

HDZ-ova zastupnica Jagoda Majski Martinčević, koja je i postavila pitanje o HRT-ovu dugu, predložila je da se nađe načina kako bi se HRT kaznio za neizvršavanje zakonske obveze, a kako se takva praksa više ne bi ponavljala.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor najavila je da će Ivici Pančiću (SDP) pisano odgovoriti na pitanje hoće li i kada braniteljima biti isplaćeno oko 140 milijuna kuna na ime dividendi od sedam posto dionica HT-a koje su prenesene u Fond hrvatskih branitelja.

Ministrica je tek podsjetila da su dionice prenesene u Fond, te da će pravo na dividendu branitelji steći kada i formalno postanu dioničari, na čemu Vlada, ističe, intenzivno radi.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić izvijestio je da bi za nekoliko mjeseci trebala biti gotova i javnosti predstavljena analiza kako i s koliko novca banke financijski prate poduzetnike.

"Vidjet ćemo jesu li banke, sukladno dogovoru s Vladom, stale iza malih i srednjih poduzetnika. Prve informacije govore da banke kvalitetno prate sve gospodarske aktivnosti", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙