FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Promet bez zastoja

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Promet je srednje gustoće na većinicesta i teče uglavnom bez zastoja, dok je povremeno pojačan nacestama u Istri, izvijestio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Promet je srednje gustoće na većini cesta i teče uglavnom bez zastoja, dok je povremeno pojačan na cestama u Istri, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Kraći zastoji su mogući zbog radova na pojedinim cestama, od kojih HAK ističe autocestu A3 Bregana-Županja i zagrebačku obilaznicu, gdje su mogući i duži zastoji u vrijeme pojačanog prometa.

Večeras od 22 do 6 sati ujutro (te 23. na 24. svibnja, od 20 do 6 sati) zbog radova u tunelu Sv.Rok, biti će zatvorena dionica čvor Sv.Rok-Zadar 2, autoceste A1, Zagreb-Split.

Obilazak iz smjera Zagreba, jest od čvor Sv.Rok-Gračac-Obrovac-Zadar. Iz smjera Pirovca, vozila će se isključivati u čvoru Zadar 2 te preusmjeravati na cestu za Obrovac i Gračac. Za lokalni promet biti će otvorena dionica čvor Zadar2-Maslenica.

Sutra 23. svibnja, od 6 do 20 sati tunelom Sveti Rok prometovati će se naizmjeničnim propuštanjem vozila u intervalima od 15 do 30 min, zbog radova.

Dionicom Vrpolje-Dugopolje, autoceste A1 Zagreb-Split, od 365. do 367. km u oba smjera vozi se preticajnim trakom, zbog radova.

Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad na autocesti A3 Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja 2005. godine.

Do 15. lipnja, za sav je promet zatvorena dionica Lozan-Virovitica, ceste D2 (Podravske magistrale). Obilazni pravci su za smjer Osijek-Đurđevac, odnosno za Terezino Polje-Osijek i Terezino Polje-Zagreb: županijskim cestama Suhopolje-Gradina (ŽC4005) i Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007) i D5 za ulaz u Viroviticu; za smjer Grubišno Polje-Osijek: županijska cesta Virovitica-Rezovac-Borova (ŽC4022) i lokalna Borova-Suhopolje; za smjer Grubišno Polje-Đurđevac: državna cesta Virovitica-Lukač (D5) i županijska Lukač-Bušetina-Lozan (ŽC4007). Za tranzitni teretni promet savjetujemo korištenje autoceste na relaciji Osijek-Zagreb i Osijek-Varaždin.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorje, posebice na staroj cesti kroz Gorski kotar, te na D1 (Lička magistrala), kao i duž Jadranske magistrale.

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima u Posavini i Istri, kao i na izlazu graničnog prijelaza Bregana. Na ostalim prijelazima nema duljih čekanja.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙