FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Ponegdje u unutrašnjosti magla i mokri kolnici

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Magla jutros mjestimice smanjujevidljivost na pojedinim cestama u unutrašnjosti, pa su kolnici vlažni i skliski, te stoga treba prilagoditi brzinu i način vožnjeuvjetima na cesti, javio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Magla jutros mjestimice smanjuje vidljivost na pojedinim cestama u unutrašnjosti, pa su kolnici vlažni i skliski, te stoga treba prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, javio je Hrvatski autoklub.

Magle ima na dionicama cesta: Velika Ves-Zaprešić, autoceste A2 Macelj-Zagreb, Jezerane-Otočac-Gospić, autoceste A1, Zagreb-Split, zatim od vijadukta Bajer do čvora Vrata, autoceste A6 Rijeka- Zagreb, a magla je izrazito gusta na širem području Bregane i GP Pasjak.

Promet je slabe gustoće i na većini cesta teče bez većih zastoja. Kraći su zastoji ipak mogući, zbog radova, na pojedinim cestama, od kojih HAK ističeautocestu A3 Bregana- Županja, te Zagrebačku obilaznicu, ali samo u vrijeme pojačanog prometa.

Mokrih ili mjestimice vlažnih kolnika su pojedine ceste u Istri te sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Radovi usporavaju promet i na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, između Vrpolja i Dugopolja (od 365. do 367. km, gdje se u oba smjera vozi preticajnim trakom). Zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Ivanić Grad na autocesti A3 Zagreb-Županja, izlaz iz smjera Zagreba za Ivanić Grad premješten je 2 km prije i postavljena je privremena signalizacija. Oni koji idu iz Ivanić Grada prema Slavonskom Brodu uključuju se u Popovači na autocestu, dok se za smjer Zagreb mogu nesmetano uključiti u čvoru Ivanić Grad. Takav način prometovanja biti će na snazi do 30. lipnja 2005. godine.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na GP Bregana. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez duljih čekanja.

Trajekti plove redovito, prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙