FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Eko Kvarner" piše Europskoj stranci zelenih o "Družbi Adriji"

RIJEKA,22. svibnja 2005.(Hina) - Ekološka udruga "Eko Kvarner"priopćila je danas da je Europskoj stranci zelenih poslala pismo ukojem upozorava na, kako tvrdi, neprimjeren postupak prihvaćanjaStudije utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria".
RIJEKA,22. svibnja 2005.(Hina) - Ekološka udruga "Eko Kvarner" priopćila je danas da je Europskoj stranci zelenih poslala pismo u kojem upozorava na, kako tvrdi, neprimjeren postupak prihvaćanja Studije utjecaja na okoliš projekta "Družba Adria".

Ta je udruga pozvala Europsku stranku zelenih da pošalje svojeg promatrača na sjednicu povjerenstva za recenziju studije u lipnju, ističući kako opravdano sumnja u naklonost investitoru u postupku prihvaćanja Studije i realizaciji projekta.

Europskoj stranci zelenih "Eko Kvarner" je napisao i da je ta studija, unatoč velikom zanimanju javnosti, još klasificirana kao vojna tajna, te je nedostupna za neovisnu analizu. Također se ističe da je na prvoj sjednici povjerenstva za recenziju nekoliko članova zatražilo da se Studija odmah odbije uz tvrdnju da ona samo opravdava projekt, a ne ocjenjuje ga, ali o tom se prijedlogu nije glasovalo. U pismu se ističe da je povjerenstvo za ocjenu te studije Primorsko-goranske županije također ocijenilo da je treba odbiti i izaći iz projekta, ali je nakon svega zaključeno samo da je ona manjkava, te da treba na doradu.

"Eko Kvarner" navodi i da - po Zakonu o zaštiti okoliša - postupak procjenjivanja utjecaja na okoliš od imenovanja povjerenstva do donošenja zaključka može trajati najviše četiri mjeseca, a taj je rok istekao krajem veljače.

Inače, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ocijenilo je početkom ožujka netočnom tvrdnju udruge "Eko Kvarner" da je povjerenstvu za ocjenu Studije utjecaja istekao zakonski rok jer je on imao instruktivno obilježje, što znači da može trajati i dulje.

Povjerenstvo za ocjenu cjelovitosti Studije projekta "Družba Adria" ocijenilo je krajem siječnja da ona nije cjelovita i stručno utemeljena, te da ju je potrebno doraditi i dopuniti.

Početkom godine predstavnici Vlade ocijenili su da projekt "Družba Adria" u sadašnjem obliku ne bi bio prihvatljiv za gospodarske interese i održiv razvoj Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙