FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekršajne prijave protiv kapetana i organizatora regate "Miramare cup 2005."

ŠIBENIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Inspekcija Lučke kapetanije uŠibeniku podnijela je danas zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkaprotiv Zoltana Kirimia, kapetana jahte "Kiel", koja se kao sudionikregate "Miramare cup 2005" 25. travnja ove godine nakon pucanjakobilice i prodora mora prevrnula jednu milju južno od otoka Žirja,priopćeno je iz Ministastva mora, turizma, prometa i razvitka.
ŠIBENIK, 29. travnja 2005. (Hina) - Inspekcija Lučke kapetanije u Šibeniku podnijela je danas zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Zoltana Kirimia, kapetana jahte "Kiel", koja se kao sudionik regate "Miramare cup 2005" 25. travnja ove godine nakon pucanja kobilice i prodora mora prevrnula jednu milju južno od otoka Žirja, priopćeno je iz Ministastva mora, turizma, prometa i razvitka.

U nesreći je smrtno stradao 50-godišnji madžarski jedriličar, koji je u prevrtanju jedrilice pao u more, a njegovo mrtvo tijelo pronađeno je ujutro 26. travnja u uvali Slanici na otoku Murteru. Ostalih petero članova posade nije ozlijeđeno.

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navodi se u priopćenju Ministarstva, bit će podnesen i protiv organizatora regate zadarskog Jacht kluba, "jer nije dobio odobrenje nadležne lučke kapetanije za održavanje regate".

Pokretanje prekršajnog postupka bit će zatraženo i protiv vlasnika jahta koje su sudjelovale u regati, zagrebačke tvrtke "Axon-Nelson" d.o.o., te protiv svih kapetana, jer nisu imali svjedodžbe o sposobnosti jedrilica za plovidbu.

U priopćenju se navodi da su inspektori šibenske Lučke kapetanije nakon vađenja i pregleda jedrilice utvrdili da joj je otpala kobilica iako nema tragova vanjskih udaraca. Pregledom preostalih 11 jahta, sudionica regate, koje se trenutačno nalaze u ACI-evoj marini u Vodicama, utvrđeno je da su i one vidljivo oštećene na trupu u kobilici.

Kapetanija je izdala rješenje o zabrani plovidbe dok se ne uklone nedostatci, a stručnjak Hrvatskog registra brodova također će danas pregledati jahte u vodičkoj marini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙