FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Odnosi Hrvatske i SCG-a radikalizirat će problem izbjeglica

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Sve što se zbiva na relaciji Beograd- Zagreb utječe na radikalizaciju među izbjeglicama, upozorava urazgovoru za srpsku redakciju postaje Deutsche Welle Dragan Sekulović,predsjednik Pravde, organizacije koja se u Srbiji i Crnoj Gori bavipravnom zaštitom izbjeglica.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Sve što se zbiva na relaciji Beograd - Zagreb utječe na radikalizaciju među izbjeglicama, upozorava u razgovoru za srpsku redakciju postaje Deutsche Welle Dragan Sekulović, predsjednik Pravde, organizacije koja se u Srbiji i Crnoj Gori bavi pravnom zaštitom izbjeglica.

Sekulović za postaju kaže da je njegova organizacija i ranije javno upozoravala na ono što se stvarno pokazalo: "Rađanje nekih novih četnika, početnika ili novočetnika i ustaša koji i ne znaju šta su ustaše i četnici", prenosi DW.

Dragan Sekulović podsjeća da je njegova organizacija prije godinu dana ukazivala veleposlaniku OESS-a u Srbiji i Crnoj Gori Mauriziu Massariu i čitavoj javnosti "da ukoliko se ne riješi problem univerzalnog prava sve će se nacionalne i nacionalističke strasti prije ili kasnije izići na površinu", prenosi DW.

"To se upravo dešava. Ponovo se priča o četnicima, o ustašama. Prvo se svatko mora vratiti svojoj kući. Kako se pomiriti s činjenicom da se, recimo, 300 tisuća ljudi nije vratilo kući. Čija je to snaga sutra? To je snaga ultradesnih opcija. Hoće li glasati za europske opcije koje im nisu ništa dale, i zaboravile su ih i nisu riješile njihove probleme kao u BiH, ili će se priključiti ultradesnim snagama koje govore o granicama Karlobag-Karlovac-Virovitica", ističe Sekulović.

Političari se bave povijesnim temama, a potpuno ignoriraju osnovna prava ne tako malog broja izbjeglica, ocjenjuje, među ostalim, Sekulović koji zamjera i ministru vanjskih poslova SCG-a Vuku Draškoviću na ranijim izjavama da nema neriješenih problema u odnosima državne zajednice i Hrvatske, koji na taj način umanjuje problem izbjeglica, navodi DW.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙