FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća potvrdila susret Bush-Schroeder 27. lipnja

WASHINGTON, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bijela kuća potvrdila je upetak da će američki predsjednik George W. Bush 27. lipnja primitinjemačkog kancelara Gerharda Schroedera.
WASHINGTON, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Bijela kuća potvrdila je u petak da će američki predsjednik George W. Bush 27. lipnja primiti njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

Posjet je već najavio njemački izvor.

"Njemačka je saveznik i jak partner Sjedinjenih Država koji zajedno s nama radi na širenju slobode i reformi, na promicanju blagostanja i razvitka te u borbi protiv terorizma i širenje oružja za masovno uništenje u svijetu", istaknuo je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Trent Duffy.

"Njemačka je imala prvorazrednu ulogu u međunarodnim naporima kako bi se Afganistancima pomoglo u uspostavi sigurnosti, osnutku policije i obnovi zemlje", napominje isti izvor.

Podsjećajući da su se Bush i Schroeder već sastali u Mainzu (Njemačka) u veljači, Duffy je rekao da dvojica čelnika žele "nastaviti razgovor o tome kako će SAD i Europska unija zajedno raditi na mnogim međunarodnim temama".

Schroederove službe dodaju da će se dvojica sastati u Bijeloj kući prije zajedničke večere na kojoj će razgovarati o "stanju u svijetu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙