FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nigerija i SAD razmatraju kako suditi Charlesu Tayloru

WASHINGTON, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Nigerija i SAD razmotrit ćenačine kako suditi bivšem predsjedniku Liberije Charlesu Tayloru,optuženom za ratni zločin, koji se sklonio u Nigeriju, izjavio je učetvrtak nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo.
WASHINGTON, 5. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Nigerija i SAD razmotrit će načine kako suditi bivšem predsjedniku Liberije Charlesu Tayloru, optuženom za ratni zločin, koji se sklonio u Nigeriju, izjavio je u četvrtak nigerijski predsjednik Olusegun Obasanjo.

Nigerijski predsjednik, koji trenutačno predsjeda i Afričkom unijom, u službenom je posjetu SAD tijekom kojeg će se sastati s američkim predsjednikom Georgeom Bushom i državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

U srijedu je američki Predstavnički dom u rezoluciji od Obasanja zatražio okončanje političkog azila Charlesa Taylora i njegovo izručenje posebnom sudu za Sierra Leone u Freetownu, kako bi mu se sudilo za ratne zločine.

Protiv Taylora je u lipnju 2003. taj sud podigao optužnicu za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog njegove uloge u građanskom ratu u Sierra Leoneu, zemlji susjedu Liberije, u razdoblju od 1991. do 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙