FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u u ponedjeljak otvaranje ponuda za Erdutske vinograde

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u ponedjeljak, 23. svibnja, održat će se javno otvaranje ponudaza kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u erdutskoj tvrtki za uzgojgrožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi, doznajese iz HFP-a.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u ponedjeljak, 23. svibnja, održat će se javno otvaranje ponuda za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u erdutskoj tvrtki za uzgoj grožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi, doznaje se iz HFP-a.

Natječaj za tu tvrtku HFP je objavio krajem travnja ove godine, s rokom za podnošenje ponuda do 23. svibnja do 14 sati.

Početna cijena za oglašeni udjel u Erdutskim vinogradima je 7,5 milijuna kuna, a prioritet će pri otkupu, kako je navedeno, imati zaposlenici te tvrtke.

Od ponuditelja se očekuje obveza obnove nasada vinograda i gospodarskih zgrada Erdutskih vinograda, zadržavanje svih 138 zaposlenika na rok od godinu dana od sklapanja kupoprodajnog ugovora, kao i program ulaganja te poslovni plan za narednih pet godina.

Ukupna aktiva Erdutskih vinograda krajem prošle godine iznosila je 76,78 milijuna kuna, dok su obveze istodobno bile 35,85 milijuna kuna.

Ukupan prihod Erdutskih vinograda, prema podacima HFP-a, u 2004. je iznosio 20,55 milijuna kuna.

Na godinu se u IPK Erdutskim vinogradima proizvodi od 20 do 25 tisuća hektolitara vina, a ukupni kapacitet vinarije iznosi 64.500 hektolitara. IPK Erdutski vinogradi posjeduju 365 hektara rodnoga nasada, prosječne starosti dvadesetak godina.

Iz HFP-a se danas nije moglo ništa doznati o zanimanju investitora za tu tvrtku, kao niti jeli otkupljena ili koliko ponudbenih dokumentacija za taj natječaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙