FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska traži pomoć EU-a za povišenje kvota emisije stakleničkih plinova

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska je zatražila pomoć i potporuEuropske unije (EU) kako bi s UN-om dogovorila povišenje kvota emisijestakleničkih plinova, prenosi u srijedu Glas Amerike.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska je zatražila pomoć i potporu Europske unije (EU) kako bi s UN-om dogovorila povišenje kvota emisije stakleničkih plinova, prenosi u srijedu Glas Amerike.

Kvote odobrene Hrvatskoj odnose se na vrijeme prije 14 godina i izračunate su s obzirom na stanje u bivšoj Jugoslaviji. Promjenom državnih granica promijenili su se i izvori emisije plinova, a s njima i kvote za svaku državu, što znači da određene kvote ne odgovaraju stvarnosti, navodi Glas Amerike.

Hrvatska je detaljno obrazloženje zahtjeva proslijedila članicama EU-a početkom travnja, a pomoć u njegovu ostvarenju zatražena je na prvom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU-Hrvatska prije tjedan dana u Luxembourgu.

Sedam dana nakon otvaranja tog pitanja, državni tajnik za okoliš Nikola Ružinski pozvan je na sastanak s predstavnicima EU-a, kako bi na stručnom sastanku razradio zahtjev za potporom. Slijedi još i sastanak u Komisijinoj Općoj upravi za okoliš, gdje će se o zahtjevima Zagreba razgovarati sa stručnjacima, navodi Glas Amerike i dodaje da UN-ova Okvirna konvencija o klimatskim promjenama prema članku 4.6 dopušta izmjene odobrenih kvota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙