FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oracle u Budimpešti otvara Centar za javni sektor

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Proizvođač poslovnog softvera Oraclepočetkom lipnja će u Budimpešti uspostaviti Stručni centar za javnisektor za regiju srednje i istočne Europe, koji će pružati podrškujavnim organizacijama u regiji radi planiranja, razvoja i izgradnjenjihovih budućih IT sustava.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Proizvođač poslovnog softvera Oracle početkom lipnja će u Budimpešti uspostaviti Stručni centar za javni sektor za regiju srednje i istočne Europe, koji će pružati podršku javnim organizacijama u regiji radi planiranja, razvoja i izgradnje njihovih budućih IT sustava.

Nova će organizacija pomagati središnjim, regionalnim i lokalnim organima uprave u 10 novih država članica Europske unije, te Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj...

Nakon otvaranja, 1. lipnja, Stručni će se centar, kako se doznaje iz Oracla Hrvatska, u prvoj fazi usredotočiti na područja sustava riznice javnog sektora, carina, porezni sustav, zavode za statistiku, centre za komunikaciju s građanima te poljoprivredne i socijalne sustave.

Iz Oraclea ističu da javne organizacije u regiji proširenja Europske unije trebaju rješenja koja procese u državnoj upravi čine transparentnima i koja građanima i poslovnim tijelima pružaju učinkovite elektroničke usluge uz smanjenje troškova. A za takva oblikovanja IT rješenja mogu se dobiti i iskoristiti sredstva iz pristupnih fondova EU.

(Hina) xnz ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙