FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: predstavljen prvi hrvatski udžbenik za ECDL

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komorapredstavila je danas prvi hrvatski udžbenik za stjecanje Europskeračunalne diplome (European Computer Driving Licence - ECDL), grupedomaćih autora i izdavača Pro-mil iz Varaždina.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora predstavila je danas prvi hrvatski udžbenik za stjecanje Europske računalne diplome (European Computer Driving Licence - ECDL), grupe domaćih autora i izdavača Pro-mil iz Varaždina.

Udžbenik je odobren od središnje ECDL fondacije iz Dublina, a namijenjen je polaganju ECDL ispita odnosno dobivanje ECDL diplome. Obuhvaća sedam modula, koji su ujedno i dijelovi edukacije za stjecanje ECDL diplome, a to su osnovni pojmovi informacijske tehnologije, upravljanje datotekama, obrada teksta, tablične kalkulacije, baze podataka, prezentacije te rad u mreži i internet (informacije i komunikacije).

Europska računalna diploma - ECDL je međunarodno priznata potvrda o osnovnoj osposobljenosti za korištenje osobnog računala priznata u 137 zemalja svijeta. Nakon velikog uspjeha u Europi sustav je proširen u svijetu pod nazivom Internacional Computer Drivng Licence (ICDL).

U svijetu trenutno djeluje više od 15 tisuća ispitnih centara od čega najviše u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj djeluju 24 ispitna centra, a do sada je bilo 2.130 polaznika od kojih je 975 diplomiralo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙