FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael najavljuje obračun s militantima

JERUZALEM, 19. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar obraneShaul Mofaz u četvrtak je naredio vojsci da upotrijebi "sva neophodnasredstva" i suprotstavi se militantima u Gazi koji minobacačima idrugim projektilima napadaju izraelske ciljeve.
JERUZALEM, 19. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz u četvrtak je naredio vojsci da upotrijebi "sva neophodna sredstva" i suprotstavi se militantima u Gazi koji minobacačima i drugim projektilima napadaju izraelske ciljeve.

Zbog te naredbe je ugroženo tromjesečno primirje, no izraelske snage sigurnosti tvrde da će odvagnuti svaki odgovor na palestinske napade kako bi se izbjegla ozbiljnija eskalacija stanja u pojasu Gaze koja bi mogla zakomplicirati planirano izraelsko povlačenje iz okupiranog područja.

Mofaz se odlučio na spomenutu naredbu nakon najgoreg incidenta od proglašenja prekida vatre u veljači. U srijedu je izraelsko zrakoplovstvo izvelo svoj prvi zračni napad od veljače, odgovorivši na palestinske minobacačke napade na židovska naselja.

Zamjenik ministra obrane Zeev Boim smatra da Izrael mora snažnije odgovarati na napade militanata jer je "nezamoslivo da se evakuacija iz Gaze provede pod palestinskom paljbom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙