FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte: Gotovina je u Hrvatskoj

LUXEMBOURG, 26. travnja 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carladel Ponte izjavila je u utorak u Luxembourgu da je odbjegli generalAnte Gotovina "u dosegu hrvatskih vlasti" te da Hrvatska ne surađuje upotpunosti s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).
LUXEMBOURG, 26. travnja 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte izjavila je u utorak u Luxembourgu da je odbjegli general Ante Gotovina "u dosegu hrvatskih vlasti" te da Hrvatska ne surađuje u potpunosti s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

"Nema promjene u našim stajalištima. Hrvatska sada ne surađuje s Haškim sudom", izjavila je novinarima Carla del Ponte nakon sastanka s peteročlanom radnom skupinom EU-a, koja je zadužena za procjenu hrvatske suradnje s Tribunalom.

Glavna tužiteljica je rekla da se odbjegli general Ante Gotovina nalazi u Hrvatskoj, da povremeno odlazi u BiH, dakle "on je u dosegu hrvatskih vlasti".

Ona je rekla da je peteročlanu radnu skupinu EU-a izvjestila o mreži koja štiti odbjeglog generala Gotovinu. Najavila je da će se u utorak sastati u Luxembourgu i s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, koji predvodi hrvatsko izaslanstvo na sastanku s radnom skupinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙