FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LYON - Jedan od deset posljednjih francuskih junaka iz Prvog svjetskog rata preminuo je u srijedu u dobi od 109 godina, objavila je udruga bivših boraca. Nakon smrti Claude-Marie Boucauda ostalo je svega još devet francuskih veterana Prvog svjetskog rata koji su još uvijek živi i svi su stogodišnjaci, od ukupno 8,5 milijuna francuskih vojnika koji su bili mobilizirani tijekom tog sukoba. Claude-Marie Boucaud bio je drugi najstariji vojnik iz Prvog svjetskog rata. Stariji od njega je Maurice Floquet koji je već napunio 110 godina.

LJUBLJANA - Kraljici srbijanskog turbo-folka i udovici ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, Svetlani Ceci Ražnatović slovenska je policija u srijedu odbila dopustiti ulazak u državu, pa se nakon jednosatnog čekanja na ljubljanskom aerodromu vratila nazad Beograd. Slovenski komercijalni mediji javili su da Ceca nije imala šengensku vizu u trajanju od 15 dana koja bi joj omogućila boravak u Sloveniji. Organizatori koncerta koji se treba održati u petak u Ljubljani komentirali su vijest kao dodatnu reklamu i tvrde da koncert neće doći u pitanje i da se karte dobro prodaju. Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene izvore, javljaju da će Ceca dobiti potrebnu vizu u četvrtak u slovenskom veleposlanstvu u Beogradu.

LJUBLJANA - Knjiga "Impotencija" pokazala se kao najveći ovogodišji promašaj nekog slovenskog izdavača, u ovom slučaju Slovenske knjige, iako se smatralo da će biti pravi hit nakon velikih uspjeha postignutog knjigama "Osteoporoza" i "Alergija" u istoj biblioteci popularne medicine. "Naslov se pokazao katastrofalnim jer je ljudima bilo neugodno izgovoriti ga u knjižari, pa čak i naručiti knjigu telefonskim putem", rekla je urednica Slovenske knjige Martina Dolničar. To se dogodilo iako je izdavač prije tiskanja istražio koliko muškaraca ima spomenuti problem i smatrao ih potencijalnim kupcima.

LONDON - Istraživači s oxfordskog sveučilišta otkrili su koje su zemlje najpristranije pri glasovanju na natjecanju za pjesmu Eurovizije, objavio je britanski The Daily Telegraph. Istraživanje, koje se odnosilo na razdoblje natjecanja za pjesmu Eurovizije od 1992. do 2003. godine, pokazalo je da postoji pravilnost pri razmjeni bodova među određenim parovima zemalja, poput primjerice BiH i Turske, Hrvatske i Malte, Belgije i Nizozemske te Francuske i Portugala. Na prošlogodišnjem natjecanju u Turskoj susjedne zemlje - Grčka i Cipar, Norveška i Švedska, Rusija i Bjelorusija međusobno su si dodijelile najveći broj bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙