FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Suvremeni hrvatski crtež" u listopadu u Haagu

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - U sklopu međunarodne kulturnerazmjene između Hrvatske i Nizozemske, u listopadu će se u Gradskojvijećnici u Haagu otvoriti izložba "Suvremeni hrvatski crtež", čime ćeta izložba započeti svoju europsku turneju.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - U sklopu međunarodne kulturne razmjene između Hrvatske i Nizozemske, u listopadu će se u Gradskoj vijećnici u Haagu otvoriti izložba "Suvremeni hrvatski crtež", čime će ta izložba započeti svoju europsku turneju.

Otvorenje te izložbe, priopćeno je iz Ministarstva kulture, rezultat je danas održanih razgovora između hrvatskog ministra kulture Bože Biškupića i veleposlanika Nizozemske Lionela Strenghrarta Veera.

Nizozemska je strana ponudila izložbu impresionista među kojima će se naći i rani radovi Van Gogha i Mondriana, a koju će iduće godine, uz potporu Ministarstva kulture ugostiti Klovićevi dvori.

Priopćeno je i kako je Nizozemska zainteresirana i za razmjenu među arheološkim muzejima, muzejima na otvorenom koji predstavljaju tradicijske obrte i način života.

U okviru suradnje na području glazbe i plesa, u lipnju će u Dubrovniku u ciklusu Stare glazbe nastupiti tri nizozemska ansambla koja izvode baroknu glazbu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙