FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu Izlaže umjetnik Darwin Butković

VARAŽDIN, 6. svibnja 2005. (Hina) - U varaždinskom Gradskom muzejuvečeras je otvorena izložba varaždinskog umjetnika Darwina Butkovića,na kojoj je predstavljen njegovo stvaralaštvo od 1980. do 2005. -slike, skulpture, performanci i fotografije, kako je i nazvanaizložba.
VARAŽDIN, 6. svibnja 2005. (Hina) - U varaždinskom Gradskom muzeju večeras je otvorena izložba varaždinskog umjetnika Darwina Butkovića, na kojoj je predstavljen njegovo stvaralaštvo od 1980. do 2005. - slike, skulpture, performanci i fotografije, kako je i nazvana izložba.

O umjetniku i njegovu djelu govorio je i izložbu otvorio akademik Tonko Maroević.

Darwin Butković završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, diplomirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Ferdinanda Kulmera, završio studij povijest umjetnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu te poslijediplomski studij na ljubljanskoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Do sada je izlagao na 18 samostalnih i šezdesetak skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Za svoje umjetničko djelovanje više puta je nagrađivan, među ostalim i Nagradom grada Zagreba za mlade znanstvenike i umjetnike.

U katalogu izložbe Butkovićev opus tematski su obradili povjesničari umjetnosti Ksenija Kipke za slikarstvo, Ljerka Šimunić za skulpture i Vladimir Rismondo ml. za performance.

Izložba je otvorena do 29. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙