FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uhićena dvojica krijumčara ljudima

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jedvojicu krijumčara ljudima - jednog pod sumnjom da je petero Albanacapokušao prevesti u Sloveniju, a drugog da je dvojici muškaraca nabaviokrivotvorene putovnice s kojima ih je namjeravao odvesti do Italije.
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je dvojicu krijumčara ljudima - jednog pod sumnjom da je petero Albanaca pokušao prevesti u Sloveniju, a drugog da je dvojici muškaraca nabavio krivotvorene putovnice s kojima ih je namjeravao odvesti do Italije.

Petero Albanaca, među kojima i dijete te maloljetnik, policija je opazila dok su na predjelu Filipčev most nedaleko Bregane preko potoka pokušali ilegalno ući u Sloveniju. S njima je bio i 24-godišnji hrvatski državljanin koji ih je automobilom doveo nedaleko granice. Policija ga je uhitila zbog protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, dok će stranci, nakon što im se utvrdi statusa, biti procesuirani na Prekršajnom sudu.

U drugom slučaju organizator ilegalnog prelaska preko granice tereti se i da je svojim "klijentima" - 17-godišnjem mladiću i 44-godišnjaku nabavio krivotvorene putovnice, a starijem i osobnu iskaznicu.

Krivotvorene dokumente navodno je prodao za 500 eura, dok je za prijevoz do Italije trebao dobiti još 1.800 eura.

"Ilegalci" s krivotvorenim putovnicama uhićeni su jučer na graničnom prijelazu Bregana kada su policajcima na izlazu iz Hrvatske pokazali lažne dokumente.

Nakon dovršene kriminalističke obrade navodni organizator prepraćen je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Muškarci koji su koristili lažne putovnice također su dovedeni na Sud gdje ih je istražni sudac saslušao kao svjedoke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙