FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Radio Marija HRT-u predala peticiju protiv Zlikavaca

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Katolička Udruga Radio Marija danasje Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predala peticiju s gotovo 43 tisućepotpisa kojom traže skidanje s programa satiričkog crtanog serijalaZlikavci jer tvrde da on vrijeđa "katoličke vjernike i njihovesvetinje".
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Katolička Udruga Radio Marija danas je Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predala peticiju s gotovo 43 tisuće potpisa kojom traže skidanje s programa satiričkog crtanog serijala Zlikavci jer tvrde da on vrijeđa "katoličke vjernike i njihove svetinje".

Predsjednik Udruge Ivica Relković od nacionalne televizije traži i ispriku zbog spominjanja Udruge u spornom animiranom satiričnom serijalu te navodnog ismijavanja njihove peticije. Pritom je odbacio i neke medijske tvrdnje da njegova udruga vodi privatni rat protiv "zlikavaca".

Na današnjoj konferenciji za novinare Relković je podsjetio da su HRT-u već poslali tri dopisa s primjedbama na, kako kažu, uvredljivo oponašanje pokojnog Pape, omalovažavanje katoličkih svetinja i vrijeđanje vjernika u Zlikavcima. No, čelništvo HRT-a na te dopise nikada nije odgovorilo, kazao je Relković te dodao kako kod Zlikavaca nije jasno je li riječ o umjetničkoj formi ili novinarskom obliku na koji bi kao udruga građana imali pravo reagirati demantijem.

Relković je istaknuo da je svih 42.779 potpisa Udruga prikupila od svojih "podupiratelja i prijatelja", osim u slučajevima kada su sami vjernici organizirali potpisivanje pred crkvama.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer Hini je potvrdio da su im predstavnici Udruge uručili peticiju koja će biti predana direktorici HTV-a Mariji Nemčić i Programskom vijeću.

"Mi kao javna televizija radimo program za sve gledatelje i skrećemo pozornost na broj gledatelja koji tu peticiju nisu potpisali", kratko je prokomentirao Roemer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙