FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dio predstavnika braniteljskih udruga demonstrativno napustio saborsku galeriju

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Dio predstavnika braniteljskih udruga danasje demonstrativno napustio saborsku galeriju, nezadovoljan štovladajuća saborska većina nije pristala na oporbeni zahtjev da klubovirasprave informaciju o prijedlogu proširene haške optužnice protivgenerala Ivana Čermaka i Mladena Markača koju je jutros predzastupnicima iznio premijer Ivo Sanader.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Dio predstavnika braniteljskih udruga danas je demonstrativno napustio saborsku galeriju, nezadovoljan što vladajuća saborska većina nije pristala na oporbeni zahtjev da klubovi rasprave informaciju o prijedlogu proširene haške optužnice protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača koju je jutros pred zastupnicima iznio premijer Ivo Sanader.

Predsjednik Republičke zajednice roditelja poginulih hrvatskih branitelja Mario Marot novinarima je kazao da on i još nekoliko predstavnika udruga nisu mogli prihvatiti da se neprihvatljive kvalifikacije iz haške optužnice ne rasprave u Saboru.

"Naši generali koji su nas vodili nisu i ne mogu biti zločinci, i zato ne možemo prihvatiti da se netko boji otvoriti raspravu po klubovima u Saboru upravo na ovu temu. Proglasiti cijeli Domovinski rat, njegove zapovjednike i političare ratnim zločincima isto je kao da su zločincima proglasili našu djecu i nas", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙