FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studija: u Kini je sve više zlostavljane djece

PAKING, 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Veliko istraživanje onasilju nad djecom u Kini pokazalo je da je zlostavljanje raširenijenego što se mislilo i da dugotrajno utječe na mentalno zdravlje.
PAKING, 18. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Veliko istraživanje o nasilju nad djecom u Kini pokazalo je da je zlostavljanje raširenije nego što se mislilo i da dugotrajno utječe na mentalno zdravlje.

Kina posljednjih 30 godina provodi politiku "jednog djeteta" zbog čega se uvriježilo mišljenje da su jedinci u obitelji češće razmaženi, nego zlostavljani.

No, istraživanje provedeno nad 3.500 adolescenata koje su zajednički proveli Svekineska ženska federacija, Sveučilište u Pekingu i UNICEF pokazalo je da je više od 50 dječaka i trećina djevojčica dobilo tijekom djetinjstva pljusku ili udarac nogom.

"Zlostavljanje djece objektivan je problem u Kini.... Svako drugo djete školske dobi možda je žrtva nasilja", stoji u izvješću.

Studija je pokazala i jasnu vezu između zlostavljanja i mentalnog zdravlja kao i veću učestalost alkoholizma i nasilnog ponašanja među zlostavljanom djecom.

Organizatori istraživanja u zaključnu ističu da je u Kini, kao i u drugim djelovima svijeta, fizičko kažnjavanje općeprihvaćena mjere discipliniranja djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙