FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF za više ulaganja u djecu i žene u JI Aziji i Pacifiku

MANILA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnica UN-ove agencije zadjecu (UNICEF) Anupama Rao Singh pozvala je u četvrtak vlade zemaljajugoistočne Azije i Pacifika da ulažu više u zdravstvenu skrb iprehranu trudnica i male djece kojih milijun umire do pete godineživota.
MANILA, 12. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Dužnosnica UN-ove agencije za djecu (UNICEF) Anupama Rao Singh pozvala je u četvrtak vlade zemalja jugoistočne Azije i Pacifika da ulažu više u zdravstvenu skrb i prehranu trudnica i male djece kojih milijun umire do pete godine života.

Na konferenciji u glavnome gradu Filipina pred predstavnicima 16 zemalja regije, Rao Singh je rekla da milijun djece mlađe od pet godina svake godine umire u regiji, a milijuni drugih nikada ne dosegnu puni potencijal zbog pothranjenosti i bolesti.

"Nasilje nad djecom, seksualna eksploatacija i trgovina djecom i ženama problemi su s kojima se suočava naša regija", kazala je dužnosnica citirajući UNICEF-ovu studiju prema kojoj se trećina cjelokupne trgovine djecom u svijetu odvija u toj regiji.

Iznijela je i druge poražavajuće podatke kao pothranjenost koja iznosi 27 posto, što je gotovo jednako kao i u subsaharskoj Africi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙