FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođen pakistanski talac u Iraku

ISLAMABAD, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Službenik pakistanskogveleposlanstva u Bagdadu kojeg je otela naoružana skupina u Irakuoslobođen je u nedjelju nakon dva tjedna zatočeništva, priopćilo jepakistansko ministarstvo vanjskih poslova.
ISLAMABAD, 24. travnja 2005. (Hina/AFP) - Službenik pakistanskog veleposlanstva u Bagdadu kojeg je otela naoružana skupina u Iraku oslobođen je u nedjelju nakon dva tjedna zatočeništva, priopćilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Zahvaljujući naporima pakistanske vlade uspjeli smo postići oslobađanje Malika Javeda koji je živ i zdrav", izjavio je za AFP Jalil Abbas Jilani, službeni predstavnik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova.

Malik Javed (45), zaposlenik pakistanskog veleposlanstva u Bagdadu bez diplomatskog statusa, uskoro će se vratiti u Pakistan, dodaje Jilani, napominjući da je Javed oslobođen bez ikakvih uvjeta.

Odgovornost za otmicu Malika Javeda, četvrtog Pakistanca koji je otet u Iraku, preuzela je uime dosad nepoznate skupine, skupina Omar bin Hattab.

Pakistan se usprotivio napadu SAD-a na Irak 2003., premda je saveznik Washingtona u ratu protiv međunarodnog terorizma. Unatoč zahtjevima američke i iračke vlade Pakistan nije htio poslati svoje snage u Irak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙