FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbjegli Srbi dolaze na lokalne izbore u Hrvatsku

BEOGRAD,13. svibnja 2005.(Hina) - U organizaciji više izbjegličkihudruga i Zajednice Srba iz Hrvatske i BiH više od tri tisuće izbjeglihSrba koji imaju hrvatske osobne isprave otputovat će u Hrvatsku kakobi glasovali na lokalnim izborima u nedjelju, 15. svibnja, pišudanašnje "Večernje novosti".
BEOGRAD,13. svibnja 2005.(Hina) - U organizaciji više izbjegličkih udruga i Zajednice Srba iz Hrvatske i BiH više od tri tisuće izbjeglih Srba koji imaju hrvatske osobne isprave otputovat će u Hrvatsku kako bi glasovali na lokalnim izborima u nedjelju, 15. svibnja, pišu današnje "Večernje novosti".

"Do sada najveće zanimanje izbjeglica za organiziran odlazak u Hrvatsku pokazuje njihovu veliku želju za povratak u rodni kraj i za povrat oduzetih prava i imovine", izjavio je tom listu Branislav Švonja, prvi čovjek Zajednice Srba iz Hrvatske i BiH i odbora koji organizira odlazak izbjeglica na izbore u Hrvatsku.

"Organizirani prijevoz je besplatan zahvaljujući velikoj pomoći krajiških dobrotvora", pišu "Večernje novosti", navodeći da najviše autobusa, čak 25, ide u Knin, kamo je redovitim autobusnim vezama i automobilima, po navodima lista, proteklih dana već otputovalo 250 srpskih izbjeglica.

Osim za Knin besplatni autobusi organizirani su i za Benkovac, Skradin, Gračac, Obrovac, Korenicu, Udbinu, Donji Lapac, Vrhovine, Krnjak, Gvozd, Glinu, Vojnić, Dvor na Uni, Kostajnicu i još desetak mjesta na Kordunu, Banovini te Slavoniji i Baranji, navodi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙