FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski šef diplomacije na Kosovu

PRIŠTINA,17.svibnja.2005(H) - Španjolski ministar vanjskih poslovaMiguel Angel Morantinos, koji je u utorak poslije podne boravio naKosovu, izjavio je u Prištini kako će se njegova zemlja angažirati usvim političkim procesima koji vode ka konačnom rješenju statusaKosova.
PRIŠTINA,17.svibnja.2005(H) - Španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Morantinos, koji je u utorak poslije podne boravio na Kosovu, izjavio je u Prištini kako će se njegova zemlja angažirati u svim političkim procesima koji vode ka konačnom rješenju statusa Kosova.

Nakon razgovora s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, Morantinos je rekao da Španjolska podržava Kosovo, uključujući i nastavak mandata svojih mirovnih snaga u sklopu KFOR-a.

Morantinos koji je doputovao u Prištinu iz Beograda rekao je da je srpski predsjednik Boris Tadić izrazio ponovno spremnost za susret s Rugovom, ali kosovski predsjednik i danas je ponovio da se takav susret s Tadićem može ostvariti samo u nazočnosti međunarodnih vlasti.

Morantinos se tijekom večeri u Prištini susreo i s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem, čelnikom Srpske liste za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanovićem i predsjednikom političke stranke "Ora" Vetonom Surroijem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙