FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akciju "Borba protiv neznanja" podržali Crkva i HOO

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Akciju "Borba protiv neznanja" kojuprovodi ekipa televizijske emisije "Učilica" podržali su pomoćnibiskup zagrebački msgr. Josip Mrzljak i predsjednik Hrvatskogaolimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, priopćio je info "Učilice".
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Akciju "Borba protiv neznanja" koju provodi ekipa televizijske emisije "Učilica" podržali su pomoćni biskup zagrebački msgr. Josip Mrzljak i predsjednik Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, priopćio je info "Učilice".

Ekipa "Učilice" i prvi predsjednik osnovnoškolaca u izboru te emisije Drago Braić, učenik 3.a razreda OŠ Žrnovnica iz Žrnovnice kraj Splita, susreli su se danas s msgr. Josipom Mrzljakom i Zlatkom Matešom u misiji promocije znanja u sklopu akcije "Borba protiv neznanja". Krajnji cilj te akcije je obilježavanje 1. listopada - Dana borbe protiv neznanja.

Istaknuvši da je potrebno imati znanje ali i biti dobar čovjek, msgr. Mrzljak podržao je akciju te ideju autora "Učilice" Željka Markote da se i katolički vjeronauk uvrsti u taj projekt.

Naime, Željko Markota osmislio je i koncipirao projekt "Učilica - igrom do znanja", a od studenoga 2000. emitira se televizijska igra znanja "Učilica" u sklopu Znanstveno-obrazovnoga programa Hrvatske televizije. Emisija je rađena u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pitanja koja se postavljaju u ovoj igri znanja, koja se emitira svakoga radnog dana školske godine na Drugome programu HTV-a, dio su obveznoga osnovnoškolskoga gradiva.

Emisija "Učilica" isključivo je namijenjena učenicima osnovnih škola i cilj joj je potaknuti učenike na provjeru znanja kroz zanimljive forme ispitivanja, a pitanja za "Učilicu" sastavljaju učitelji i nastavnici osnovnih škola.

Predsjednik HOO podržao je projekt "Učilice" u kojemu je zastupljen i šport te izbor za župane osnovnoškolaca "Učilice" koju su u tijeku i trajat će do 13. lipnja. Na Dan borbe protiv neznanja - 1. listopada u Zagrebu bi se pak trebao sazvati prvi Sabor osnovnoškolaca Hrvatske u kojemu bi sjedio 21 župan osnovnoškolaca. Izbor za župane raspisao je Savjet "Učilice" koji je i krovno tijelo toga projekta a u kojemu su akademici Josip Bratulić i Vladimir Devide te Ivan Šugar, Neven Hrvatić, Marijan Bušić i Željko Markota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙