FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četnički skup financirala ne vlada već njen odbor

BEOGRAD,17. svibnja 2005.(Hina) - Loše je da se suradnja sa susjedimapoput Hrvatske dovede u pitanje zbog "nekih folklornih događaja",izjavio je u utorak novinarima srbijanski ministar za rad SlobodanLalović, dodajući da vlada Srbije nije financirala skup na RavnojGori, jer ona na sjednici nije donijela odluku da taj skup trebafinancirati.
BEOGRAD,17. svibnja 2005.(Hina) - Loše je da se suradnja sa susjedima poput Hrvatske dovede u pitanje zbog "nekih folklornih događaja", izjavio je u utorak novinarima srbijanski ministar za rad Slobodan Lalović, dodajući da vlada Srbije nije financirala skup na Ravnoj Gori, jer ona na sjednici nije donijela odluku da taj skup treba financirati.

Taj je događaj financirao Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, na čijem je čelu ministar kulture i član Srpskog pokreta obnove Dragan Kojadinović, kazao je ministar Lalović, dodajući da očekuje da će "negativni politički učinci" proizvedeni skupom na Ravnoj gori biti brzo sanirani.

Četničko okupljanje na Ravnoj gori u nedjelju, 15. svibnja, kojem su prisustvovali ministri Vuk Drašković, Dragan Kojadinović i Vojislav Vukčević, svi članovi SPO-a, prema ranijim priopćenjima održan je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.

Protiv pokroviteljstva države nad okupljanjem na Ravnoj gori prosvjedovao je u nedjelju, izjavom "Politici", Miodrag Zečević iz Saveza boraca ustvrdivši da bi "skup zabranila svaka država kojoj je stalo do njenog ugleda i antifašizma".

Prosvjed su uputili i mladi Socijaldemokratske unije Žarka Koraća, nazivajući događaj "sramotom i uvredom za srpski narod i njegovu antifašističku tradiciju". Nevladina udruga, regionalni pokret Igmanska inicijativa optužila je vladu Srbije da je "novcem poreznih obveznika na velika vrata u antifašistički blok uvela one koji su otvoreno surađivali s okupatorskim snagama fašističke Njemačke", koji su "provodeći svoju politiku etnički čistih teritorija počinili masovne zločine nad muslimanskim i hrvatskim stanovništvom".

"Zanemarujući mišljenje domaće javnosti, vlada Srbije ovoga puta nije vodila računa niti o rekacijama koje ovakav potez može izazvati u regiji", ocijenila je Igmanska inicijativa u priopćenju za javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙