FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada za mlade europske umjetnike kiparici Niki Radić

ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ovogodišnju nagradu za mlade europskeumjetnike 2005., koju dodjeljuje udruženje Trieste Contemporanea,dobila je mlada hrvatska kiparica Nika Radić.
ZAGREB, 3. svibnja 2005. (Hina) - Ovogodišnju nagradu za mlade europske umjetnike 2005., koju dodjeljuje udruženje Trieste Contemporanea, dobila je mlada hrvatska kiparica Nika Radić.

Nika Radić rođena je u Zagrebu 1968., a diplomirala je skulpturu na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a studij je nastavila na Likovnoj akademiji Brera u Milanu i na Bečkom sveučilištu.

Nagrada se dodjeljuje od 1999. mladim, perspektivnim umjetnicima koji stupaju na međunarodnu europsku scenu, a sastoji se od samostalne izložbe i kataloga umjetničkih djela.

Izložba radova Nike Radić, koju u tršćanskom studiju Tommaseo organizira Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba, bit će otvorena 7. svibnja do 12. lipnja.

Hrvatska kiparica predstavit će svoje novo djelo Scream (Urlik), instalaciju posebno realiziranu za izložbeni prostor Studio Tommaseo, koji je stvorila tijekom studijskog boravka na Islandu u organizaciji Nordic Institute for Contemporary Art NIFCA iz Helsinkija.

Nika Radić izlaže od 1990. na grupnim i samostalnim izložbama, te je više puta nagrađivana i dobivala priznanja i međunarodnih žirija.

Dobitnica je nagrade Radoslav Putar iz 2003. godine. Među njezinim izložbama su tijekom 2004. Cocoon u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Worldless kod Grite Insam u Beču, Speech u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu i Journal u Living Art Museumu u Reykjaviku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙