FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatroslav Kuliš ponovno predsjednik HDLU-a

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Slikar Vatroslav Kuliš ponovno jeizabran za predsjednika Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU)na večerašnjoj godišnjoj skupštini, održanoj u Domu hrvatskihlikovnih umjetnika.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Slikar Vatroslav Kuliš ponovno je izabran za predsjednika Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) na večerašnjoj godišnjoj skupštini, održanoj u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.

Uz Vatroslava Kuliša izabrani su i članovi Upravnog odbora te potpredsjednici HDLU-a.

Novi - stari predsjednik Kuliš izjavio je da će kao predsjednik Upravnog odbora i društva i dalje voditi politiku društva u rješavanju elementarnih pitanja članstva.

Istaknuo je kako su rekonstrukcijom zgrade Doma HDLU-a stvoreni prostorni i tehnički uvjeti za veliki izlagački centar s tri galerijska prostora u zgradi - Galeriju prsten, Proširenih medija i Veliku galeriju s mogućnošću ujedinjenja u jedinstveni izložbeni prostor koji bi se koristio za velike izložbe, te Galerijom Karas u Praškoj ulici.

Napomenuo je i da će Upravni odbor nastojati ojačati izložbenu djelatnost i prezentaciju recentnog stvaralaštva, a društvo će se više skrbiti o mlađim umjetnicima, te od gradskih vlasti tražiti i neke dodatne prostore kako bi im se proširila izlagačka djelatnost koja je sada isključivo vezana uz Galeriju proširenih medija.

Kuliš je izrazio zadovoljstvo što je u Dom likovnih umjetnika vraćena recentna izložba članova HDLU-a koja se održava jednom godišnje te će se i dalje raditi na njezinoj jačoj promidžbi.

Upravni odbor je, u dogovoru s hrvatskim Povijesnim muzejem i predstavnicima gradskih vlasti, planirao iseljenje ostatka građe Povijesnog muzeja koja se još uvijek nalazi u Domu HDLU-a.

Kao jedna od važnijih zadaća društva i dalje će biti skrb nad dodjelom atelijera svojim članovima, a prvi atelijeri mogli bi biti dodijeljeni već krajem godine.

Predsjednik Kuliš i ostali članovi Upravnog odbora nastojat će ojačati financijsku podlogu HDLU-a u korist socijalno ugroženih članova, što će sastojati u oslobađanju od plaćanja članarine te pomoći pri organizaciji izložaba. Uprava društva pojačat će i međunarodnu kulturnu suradnju te odnose sa sponzorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙