FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniš: dosadašnji gradonačelnik Dželalija pobjednik izbora

DRNIŠ, 16. svibnja 2005. (Hina) - Ante Dželalija novi je starigradonačelnik Drniša jer je njegova nezavisna lista, na koju seodlučio nakon nesuglasica s drniškim HDZ-om oko usvajanja strateškogplana gospodarskog razvoja Drniša do 2010. godine, dobila najvećepovjerenje građana.
DRNIŠ, 16. svibnja 2005. (Hina) - Ante Dželalija novi je stari gradonačelnik Drniša jer je njegova nezavisna lista, na koju se odlučio nakon nesuglasica s drniškim HDZ-om oko usvajanja strateškog plana gospodarskog razvoja Drniša do 2010. godine, dobila najveće povjerenje građana.

Od 4.182 ili 47,1 posto izašlih na izbore, za nezavisnu listu Ante Dželalije glasovalo je 1.486 Drnišana pa je toj listi pripalo 8 od 17 vijećničkih mjesta.

Drugi je HDZ, s nositeljem liste Josipom Odakom, koji je punih 15 godina apsolutnom većinom vladao Drnišem, sa osvojenih 1.439 glasova i 7 vijećnika.

Slijedi koalicija HB-HČSP, nositelj Ivan Mihaljević, s 254 glasova, a uz njih izborni prag je prešla i lista koalicije HSS-HSLS-HNS-SDP, nositelj Paško Kulušić, s 238 glasa. Obje liste osvojile su po jedno mjesto.

Ostalih pet lista nije prešlo prag, a među njima lista SDSS-a i nezavisna lista Bosiljke Janjić za srpsku nacionalnu manjinu.

Stoga će u Drnišu trebati nadopuna izbora budući da po zadnjem popisu stanovništva srpska manjina čini 15,61 posto stanovništva, što znači da u Gradskom vijeću trebaju biti zastupljeni s dva vijećnika.

Gubitnici izbora u Drnišu su HIP-ovci koji su u prošlom sazivu imali dva vijećnika, te HSP koji je nakon zastupljenosti u dva saziva Gradskog vijeća sada ostao bez predstavnika.

I HSS ima vijećnika manje jer su s koalicijom HSS-HSLS-SDP-HNS osvojili jedno mjesto, a u starom sazivu imali su dva vijećnika, dok su SDP i HSLS ostali bez predstavnika u drniškom Gradskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙