FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 19 sati zatvorena birališta

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Večeras u 19 sati u Hrvatskoj suzatvorena birališta na kojima je nešto više od četiri milijuna biračaimalo priliku odlučiti o svojim predstavnicima u općinskim i gradskimvijećima te županijskim skupštinama. #L#
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Večeras u 19 sati u Hrvatskoj su zatvorena birališta na kojima je nešto više od četiri milijuna birača imalo priliku odlučiti o svojim predstavnicima u općinskim i gradskim vijećima te županijskim skupštinama. #L#

Izbori su održani u 570 jedinica, biralo se 8. 377 članova lokalnih predstavničkih tijela za koja se kandidiralo oko 64 tisuće kandidata ili po osam za svako mjesto.

Odaziv na izbore relativno je slab, naime, od nešto više od četiri milijuna birača do 16 sati na birališta je izašlo njih 998. 848 ili 28, 5 posto.

No, predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Ivica Crnić popodne je procijenio da će se taj broj, vjerojatno, povećati do zatvaranja birališta.

U 19 sati završena je i izborna šutnja za koje je bila zabranjena svaka promidžba i svako objavljivanje prethodnih ili procjena rezultata izbora.

Izbori su, kako je izvijestio Crnić, tekli mirno i u tolerantnoj atmosferi, uz tek jedan incident i jednu prijavu DIP-u o kršenju izborne šutnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙