FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista Branimira Glavaša vodi u gradu i županiji

OSIJEK15. svibnja 2005(Hina) - Prema prvim privremenim i neslužbenimrezultatima, koje je večeras nešto iza 21 sat objaviloosječko-baranjsko izborno povjerenstvo, na izborima za novi sazivžupanijske i gradske skupštine u vodstvu je Nezavisna lista BranimiraGlavaša.
OSIJEK15. svibnja 2005(Hina) - Prema prvim privremenim i neslužbenim rezultatima, koje je večeras nešto iza 21 sat objavilo osječko-baranjsko izborno povjerenstvo, na izborima za novi saziv županijske i gradske skupštine u vodstvu je Nezavisna lista Branimira Glavaša.

Po podatcima sa 66 biračkih mjesta (14,54 posto) lista Branimira Glavaša za Županijsku skupštinu dobila je 27.03 posto glasova, a slijedi je koalicijska lista SDP-HSS sa 17,61 posto glasova.

Na trećem je mjestu koalicijska lista HDZ-HSLS-a s osvojenih 15,13 posto glasova, potom lista HSP-a s 14,62 posto, koalicijska lista HNS-LS-SBHS-ZH s osvojenih 8,51 posto glasova, te lista Hrvatske stranke umirovljenika koja je dobila 6,91 posto glasova.

Ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.

Prema podacima izbornog povjerenstva na izborima za novi saziv osječkoga Gradskoga vijeća, prema prvim privremenim rezultatima s obrađenih 20 biračkih mjesta ili oko 17 posto također vodi Nezavisna lista Branimira Glavaša s osvojenih 26,34 posto glasova.

S 18,53 posto na drugom je mjestu koalicijska lista LS-HNS-SBHS-ZH, a na trećem lista HSP-a s 13,95 posto glasova.

Koalicijska lista SDP-HSS dobila je 11,41 posto glasova, lista HDZ 8,35 posto glasova, a lista HSU-u dobila je 6,76 posto glasova.

Ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.

U Županijskom izbornom povjerenstvu izvijestili su kako su izbori protekli bez izgreda, a za sada je zaprimljen prigovor Nezavisne liste Branimira Glavaša koja je HDZ optužila za kršenje izborne šutnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙