FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. svibnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CANNES - Gus Van Sant misli da Courtney Love ne bi smjela vidjeti njegov film "Last Days", izmišljenu priču koja se temelji na životu Kurta Cobaina, iako je od njegova samoubojstva prošlo 11 godina. Van Sant je rekao da bi "Last Days", film koji je u službenoj konkurenciji festivala, mogao previše pogoditi Love, premda je to samo interpretacija onoga što se moglo dogoditi prije Cobainova samoubojstva 1994. "Htio bih da vidi film, ali znam da bi to za nju moglo biti previše bolno i uznemirujuće", rekao je Van Sant, koji je 2003. dobio Zlatnu palmu za film "Slon", nakon svjetske premijere novoga filma u Cannesu. Van Sant je rekao da je Courtney Love pokazala zanimanje za film. Van Sant je u filmu prikazao usamljenu katatoničnu rock zvijezdu Blakea, osobu sličnu Cobainu koja većinu vremena mrmlja sebi u bradu, jede makarone sa sirom, odijeva se u žensku odjeću, gleda televiziju ili besciljno luta hladnom kućom. Tako se ponašao Cobain, rekao je Van Sant koji ga je dobro poznavao.

MADRID - Polovica zaposlenih Španjolki sama obavlja kućanske poslove, pokazali su rezultati istraživanja koje je za ministarstvo rada i socijalne skrbi provela Kvaliteta života u poslu, a koji su objavljeni u subotu u Madridu. Prema istraživanju kojeg je naručilo ministarstvo rada i socijalne skrbi iz 2004. godine, pet od deset zaposlenih žena same obavljaju kućanske poslove, gotovo četiri od deset ih taj posao dijeli sa supružnikom ili nekom drugom osobom. Što se tiče brige o maloljetnoj djeci, 44 posto žena dijeli brigu zajedno sa suprugom, dok ih 34 posto to radi samostalno. Samo tri posto muškaraca to pak radi potpuno samostalno. S druge strane, devet od deset Španjolaca "zadovoljno" je sa svojim poslom.

QUITO - Četvero ekvadorskih zastupnika trajno su izbačeni iz tamošnjeg parlamenta jer su prošloga mjeseca u potpunom pijanstvu napravili lom u jednom peruanskom hotelu. Da stvar bude gora, jedna od nestašnih zastupnica Maria Augusta Rivas, optužila je kolegu za pokušaj silovanja. Ekvadorski kongres po hitnom je postupku iz parlamenta izbacio svih četvero zastupnika, koji inače pripadaju različitim političkim strankama, jer su "prezira vrijednim ponašanjem osramotili i diskreditirali svoju zemlju". "Ekvadorska četvorka" prošloga je mjeseca u Limi sudjelovala na bilateralnim trgovinskim pregovorima s peruanskim dužnosnicima. A u slobodno su vrijeme pili, demolirali sobe i napravili popriličan lom u hotelskom lobiju, te usput izmlatili liftboja i recepcionara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙